Våra engagemang

Krigskassas engagemang utgörs antingen av aktieinnehav eller av konvertibla förlagslån. Tidshorisonten vid investering är som regel tre år.

Portföljbolag och andra engagemang (urval)

 • AER clip

  Forgotten Key

  Forgotten Key är en svensk oberoende spelutvecklare, grundad i Karlshamn 2011 av fyra studenter från BTH. Forgotten Key strävar efter att ge sina spelare en tydligt atmosfärisk upplevelse i ett udda äventyr. Spelet AER presenteras för marknaden hösten 2017.

  Bransch: Game developmentWeb: www.forgottenkey.se
 • EviDos AB

  EviDos AB har utvecklat ett webb-baserat beslutsstöd för ordination och dosering av läkemedel. Det syftar till att höja patient-säkerheten och minska de misstag som sker på grund av den mänskliga faktorn. Verktyget finns numera också som app för mobilen.

  Bransch: MedicinteknikWeb: www.evidos.se
 • Techinova AB

  Techinova riktar sig till kunder inom energi- och miljöområdet med behov av effektiv kommunikation, övervakning och automation. Produkterna utgör nyckelkomponenter i intelligenta elnät och löser behov för bättre övervakning, styrning och utnyttjning av distribuerade system, t.ex. elnät.

  Bransch: Smart GridWeb: www.techinova.se
 • Hi-Story AB

  Hi-Story förmedlar levande berättelser för den som är är ute och reser eller turistar i hemstaden. Allt som behövs är en mobil och Hi-Story-appen. Välkända Katarina Ewerlöv svarar för berättarrösten i flera produktioner. Bland kunderna finns Karlskrona AB, Marinmuseum och kommunerna Karlshamn och Sölvesborg.

  Bransch: Interaktiva guideturerWeb: www.hi-story.se